INGREDIENSER:
Frysta hallon, 150 g
1 och en halv dl vispgrädde
2 och en halv dl strösocker
1 tsk pressad citronsaft
1 msk ljus sirap
TOPPING:
150 g mörk choklad
1 msk frystorkade hallon
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka upp hallonen och sila bort kärnorna.
2. Lägg bakplåtspapper i en form som är cirka 15X20 cm stor.
3. Blanda hallonkoket och övriga ingredienser till kolan i en tjockbottnad kastrull.
4. Koka på medelvärme utan lock tills smeten klarar kulprovet och har en temperatur på cirka 123 grader.
5. Häll upp smeten i formen och låt stelna i rumstemperatur över natten.
6. Skär upp kolan i fyrkantiga bitar.
7. Smält chokladen i mikro eller över vattenbad. Doppa kolorna till hälften i chokladen och strö över frystorkade hallon.